ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Επιχειρήσεις ανα Περιοχή
- ΖΕΥΚΙΝ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ
ΠΑΛAIΟ ΦΑΛΗΡΟ - Ο ΠΑΛΙΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΡΟΔΟΣ - ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ & ΑΝΝΑ
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ - ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ / ΣΤΥΡΑ - ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ - ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΙΔΑΙΟΝ
ΤΑΥΡΟΣ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΡΙΓΑΝΙ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΖΗΜΑΣ
ΨΥΧΙΚΟ - ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ / ΠΑΠΑΓΟΥ - ΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ - MAM MEET & MEAT
ΛΗΛΑΝΤΙΟ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MY K
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Σχετικές Υποκατηγορίες
- Burger - Hot Dog
- Grill & Bar
- Pizza - Πιτσαρίες
- Wine Bars
- Αραβική Κουζίνα
- Ασιατική Κουζίνα
- Ζωντανή Μουσική
- Θαλασσινά - Ψαροταβέρνες
- Ιαπωνέζικη Κουζίνα
- Ιταλική κουζίνα
- Καφέ - Αναψυκτήρια
- Κεμπάπ
- Κινέζικη Κουζίνα
- Κρεπερί - Creperie
- Λιβανέζικη Κουζίνα
- Μεζεδοπωλεία - Ουζερί
- Μεξικάνικη Κουζίνα
- Μπυραρίες
- Παγωτά - Γλυκίσματα
- Πολίτικη Κουζίνα
- Ρακάδικα - Τσιπουράδικα
- Ρεμπετάδικα
- Ταβέρνες - Εστιατόρια
- Ψητά Κοτόπουλα
- Ψητοπωλεία - Σουβλάκια
ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
210-5903005
24 ΩΡΕΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
DELIVERY 11π.μ. - 2 π.μ
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ
22240-42100
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τραπέζι χωρίς συζήτηση δεν διαφέρει από τη φάτνη και φάτνη είναι το παχνί που τρώνε τα ζώα.
Η λέξη συμπόσιο είναι σύνθετη από την πρόθεση <<συν>> (= μαζί) και το ουσιαστικό <<πόσις>> (εκ του πίνω). Συνεπώς συμπόσιο σημαίνει να πίνουμε μαζί.
Οι πρόγονοί μας έδιναν μεγάλη σημασία σ' αυτή την εκδήλωση. Υπήρχαν συγκεκριμένοι κανονισμοί που ακολουθούνταν κατά τη διάρκεια του συμποσίου και τος οποίους έπρεπε να τηρήσει αυτός που συμμετείχε σ' αυτό. Φρόντιζαν μάλιστα ο αριθμός των παρευρισκομένων να είναι μονός, ώστε σε περίπτωση διαφωνίας στο θέμα που θα συζητούσαν να μην προέκυπτε ισοψηφία.
Το συμπόσιο άρχιζε νωρίς το βράδυ και συνεχιζόταν πολλές φορές μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι συνδαιτυμόνες κάθονταν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν μεταξύ τους.
Οι πρόγονοί μας ποτέ δεν έπιναν κρασί κατά την διάρκεια του φαγητού. ʼρχιζαν με το πρόπωμα, κρασί με μέλι, που ήταν <<άκρατο>> και ακολουθούσε το σερβίρισμα των πιάτων με συγκεκριμένη σειρά.
Πλούσια τα φαγητά, μεγάλη ποικιλία, δίαφορες γεύσεις.
Όταν ολοκλήρωναν το δείπνο έπλεναν τα χέρια τους, όπως και στην αρχή στα χερόνιπτρα και στη συνέχεια ξεκινούσε η οινοποσία. Οριζόταν και ένας αρχισυμποσιάρχης ο οποίος καθόριζε το πόσο θα έπιναν οι συνδαιτυμόνες. Το κυριότερο όμως και το σπουδαιότερο μέρος του συμποσίου ήταν η συζήτηση.
Ο καθένας, με τη σειρά του και με τάξη, ανελάμβανε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα της συζητήσεως.
Το θέμα συνήθως ήταν επίκαιρο και ο καθένας έπρεπε να μιλήσει με αυτοσχέδιο τρόπο, να αναπτύξει δηλαδή τις σκέψεις του με πρωτότυπο τρόπο. Τα αποτελέσματα της συζήτησης, συνήθως, η άρχουσα τάξη τα ελάμβανε υπ΄ όψη της για τις περαιτέρω αποφάσεις της και ενέργειές της. Η όλη φιλοσοφία αυτή μας έκανε το Βαγγέλη και εμένα να θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό το στέκι, μέσα σ΄ ένα μαγευτικό περιβάλλον στη Μεγάλη Βρύση στα Στύρα στην Νότιο Εύβοια, ώστε να ξαναγεννηθεί ένα μέρος για ποιοτικό φαγητό, καλή παρέα, συζήτηση, παραδοσιακά ακούσματα και προπάντων το αποτέλεσμα της βραδιάς να ευφραίνει καρδίαν.
Ανοίξαμε λοιπόν και είμαστε έτοιμοι να σας δεχτούμε ως συνδαιτυμόνες και με τις προτάσεις σας να πετύχουμε το καλλύτερο.
Φιλικά
Σοφία Κανέλλου - Γκουβέντα
Η λέξη συμπόσιο είναι σύνθετη από την πρόθεση <<συν>> (= μαζί) και το ουσιαστικό <<πόσις>> (εκ του πίνω). Συνεπώς συμπόσιο σημαίνει να πίνουμε μαζί.
Οι πρόγονοί μας έδιναν μεγάλη σημασία σ' αυτή την εκδήλωση. Υπήρχαν συγκεκριμένοι κανονισμοί που ακολουθούνταν κατά τη διάρκεια του συμποσίου και τος οποίους έπρεπε να τηρήσει αυτός που συμμετείχε σ' αυτό. Φρόντιζαν μάλιστα ο αριθμός των παρευρισκομένων να είναι μονός, ώστε σε περίπτωση διαφωνίας στο θέμα που θα συζητούσαν να μην προέκυπτε ισοψηφία.
Το συμπόσιο άρχιζε νωρίς το βράδυ και συνεχιζόταν πολλές φορές μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι συνδαιτυμόνες κάθονταν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν μεταξύ τους.
Οι πρόγονοί μας ποτέ δεν έπιναν κρασί κατά την διάρκεια του φαγητού. ʼρχιζαν με το πρόπωμα, κρασί με μέλι, που ήταν <<άκρατο>> και ακολουθούσε το σερβίρισμα των πιάτων με συγκεκριμένη σειρά.
Πλούσια τα φαγητά, μεγάλη ποικιλία, δίαφορες γεύσεις.
Όταν ολοκλήρωναν το δείπνο έπλεναν τα χέρια τους, όπως και στην αρχή στα χερόνιπτρα και στη συνέχεια ξεκινούσε η οινοποσία. Οριζόταν και ένας αρχισυμποσιάρχης ο οποίος καθόριζε το πόσο θα έπιναν οι συνδαιτυμόνες. Το κυριότερο όμως και το σπουδαιότερο μέρος του συμποσίου ήταν η συζήτηση.
Ο καθένας, με τη σειρά του και με τάξη, ανελάμβανε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα της συζητήσεως.
Το θέμα συνήθως ήταν επίκαιρο και ο καθένας έπρεπε να μιλήσει με αυτοσχέδιο τρόπο, να αναπτύξει δηλαδή τις σκέψεις του με πρωτότυπο τρόπο. Τα αποτελέσματα της συζήτησης, συνήθως, η άρχουσα τάξη τα ελάμβανε υπ΄ όψη της για τις περαιτέρω αποφάσεις της και ενέργειές της. Η όλη φιλοσοφία αυτή μας έκανε το Βαγγέλη και εμένα να θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό το στέκι, μέσα σ΄ ένα μαγευτικό περιβάλλον στη Μεγάλη Βρύση στα Στύρα στην Νότιο Εύβοια, ώστε να ξαναγεννηθεί ένα μέρος για ποιοτικό φαγητό, καλή παρέα, συζήτηση, παραδοσιακά ακούσματα και προπάντων το αποτέλεσμα της βραδιάς να ευφραίνει καρδίαν.
Ανοίξαμε λοιπόν και είμαστε έτοιμοι να σας δεχτούμε ως συνδαιτυμόνες και με τις προτάσεις σας να πετύχουμε το καλλύτερο.
Φιλικά
Σοφία Κανέλλου - Γκουβέντα
ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΡΙΓΑΝΙ
27440-66744
Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα στο Λουτράκι
Mοντέρνες προσεγγίσεις σε παραδοσιακά πιάτα, με θαυμάσιο κρασί βιολογικής καλλιέργειας από κτήμα της Νεμέας καθώς και με επιλεγμένη λίστα εμφιαλωμένων κρασιών από αμπελώνες της πελλοπονήσου και άλλων ελληνικών οινοπαραγωγικών μονάδων.
Το φιλικό και εξυπηρετικό του σέρβις, η προσεκτική επιλογή μουσικής συνοδείας από μελωδίες του κόσμου, ανταγωνιστικές τιμές και η ιδανική τοποθεσία, καθιστούν το «Ριγάνι» επιλογή εξαιρετική για τους λάτρεις του καλού ελληνικού φαγητού.
Το «Ριγάνι»παραμένει ανοικτά, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Mοντέρνες προσεγγίσεις σε παραδοσιακά πιάτα, με θαυμάσιο κρασί βιολογικής καλλιέργειας από κτήμα της Νεμέας καθώς και με επιλεγμένη λίστα εμφιαλωμένων κρασιών από αμπελώνες της πελλοπονήσου και άλλων ελληνικών οινοπαραγωγικών μονάδων.
Το φιλικό και εξυπηρετικό του σέρβις, η προσεκτική επιλογή μουσικής συνοδείας από μελωδίες του κόσμου, ανταγωνιστικές τιμές και η ιδανική τοποθεσία, καθιστούν το «Ριγάνι» επιλογή εξαιρετική για τους λάτρεις του καλού ελληνικού φαγητού.
Το «Ριγάνι»παραμένει ανοικτά, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΖΗΜΑΣ
210-6744832
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ!
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Το εστιατόριο Τζήμας, από το 1989, προσφέρει αγνό, σπιτικό φαγητό που παρασκευάζεται κάθε πρωί στην κουζίνα μας από τον έμπειρο σεφ μας και τους βοηθούς του. Πιστοί στην παράδοση, καλύπτουμε όλη τη γκάμα της ελληνικής κουζίνας
κάνοντας το καθημερινό φαγητό απλή υπόθεση!
Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 - 24:00
Σάββατο 12:00 - 24:00
Ελάχιστη παραγγελία 5
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Το εστιατόριο Τζήμας, από το 1989, προσφέρει αγνό, σπιτικό φαγητό που παρασκευάζεται κάθε πρωί στην κουζίνα μας από τον έμπειρο σεφ μας και τους βοηθούς του. Πιστοί στην παράδοση, καλύπτουμε όλη τη γκάμα της ελληνικής κουζίνας
κάνοντας το καθημερινό φαγητό απλή υπόθεση!
Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 - 24:00
Σάββατο 12:00 - 24:00
Ελάχιστη παραγγελία 5
ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΙΔΑΙΟΝ
210-3426141
ΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ «ΙΔΑΙΟΝ»!
Σας περιμένουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο νέο χώρο που δημιουργήσαμε, στο 187 της Πειραιώς απέναντι από το Praktiker για ένα χαλαρό τελείωμα της βραδιάς ή ένα υπέροχο ξεκίνημα της μέρας σας με αυθεντική κρητική κουζίνα και ζεστές σούπες, όλα με την φροντίδα του σεφ μας και τα καλύτερα υλικά.
Αλλά και τις υπόλοιπες μέρες, απολαύστε τις γεύσεις μας από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ με παρέα ήχους αληθινούς όπως είναι αυτοί της κρητικής γης!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ «ΙΔΑΙΟΝ»!
Σας περιμένουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο νέο χώρο που δημιουργήσαμε, στο 187 της Πειραιώς απέναντι από το Praktiker για ένα χαλαρό τελείωμα της βραδιάς ή ένα υπέροχο ξεκίνημα της μέρας σας με αυθεντική κρητική κουζίνα και ζεστές σούπες, όλα με την φροντίδα του σεφ μας και τα καλύτερα υλικά.
Αλλά και τις υπόλοιπες μέρες, απολαύστε τις γεύσεις μας από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ με παρέα ήχους αληθινούς όπως είναι αυτοί της κρητικής γης!
MAM MEET & MEAT
22210-50000
MAM MEET & MEAT
All day cafe bar restaurant, Lefkanti beach-Chalkida
Πρωινό, Γεύμα, Δείπνο, Καφές και Ποτά
Μπάρμπεκιου, Πρωϊνό, Πρόγευμα, Μπέργκερ, Γρήγορο φαγητό, Ελληνική και Μεσογειακή και Σάντουιτς. Δεχόμαστε κρατήσεις, Ευπρόσδεκτοι οι περαστικοί, Ιδανικό για ομάδες και Τραπεζάκια έξω.
Ο ΠΑΛΙΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
6984984849
TAVERN IN RHODES
THE OLD MONOLITHOS
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ & ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ & ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ο Μονόλιθος είναι ένα χωριό - ορεινό ας το πούμε γιατί κοιτάζει τη θάλασσα από ψηλά στη Νοτιοδυτική πλευρά της Ρόδου. Ωραία η διαδρομή κάπου 1-1,5 ώρα από την πόλη και αξίζει να πας όταν βρεθείς στη Ρόδο, το εστιατόριο Παλιός Μονόλιθος άλλωστε είναι από μόνος του ένας γαστρονομικός προορισμός. Προσωπικά την έχω κατατάξει στη λίστα με τις καλύτερες ταβέρνες παραδοσιακού φαγητού και μάλλον την καλύτερη (μακράν) της Ρόδου. Οι ιδιοκτήτες, ο Μανώλης και η Δέσποινα Ηρώνια ανακαίνισαν τελευταία την παλιά οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από τις αρχές του 1920. Η Δέσποινα είναι Καστελλοριζιά και εκτός από τις συνταγές του δικού της νησιού μαγειρεύει με μεγάλη επιτυχία όλα τα ροδίτικα φαγητά . Το τηγάνισμά της είναι αέρινο και όλα τα πιάτα της πανάλαφρα. Οτι δεις παρακάτω το δοκιμάσαμε μια και δυο φορές και όμως φύγαμε χωρίς καθόλου βάρος στο στομάχι. Τι φάγαμε; Θα στα δείξω, και στο λέω, μόνο που τα βλέπω μου τρέχουν τα σάλια.
Απόσπασμα κριτικής από την Κική Τριανταφύλλη
THE OLD MONOLITHOS
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ & ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ & ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ο Μονόλιθος είναι ένα χωριό - ορεινό ας το πούμε γιατί κοιτάζει τη θάλασσα από ψηλά στη Νοτιοδυτική πλευρά της Ρόδου. Ωραία η διαδρομή κάπου 1-1,5 ώρα από την πόλη και αξίζει να πας όταν βρεθείς στη Ρόδο, το εστιατόριο Παλιός Μονόλιθος άλλωστε είναι από μόνος του ένας γαστρονομικός προορισμός. Προσωπικά την έχω κατατάξει στη λίστα με τις καλύτερες ταβέρνες παραδοσιακού φαγητού και μάλλον την καλύτερη (μακράν) της Ρόδου. Οι ιδιοκτήτες, ο Μανώλης και η Δέσποινα Ηρώνια ανακαίνισαν τελευταία την παλιά οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από τις αρχές του 1920. Η Δέσποινα είναι Καστελλοριζιά και εκτός από τις συνταγές του δικού της νησιού μαγειρεύει με μεγάλη επιτυχία όλα τα ροδίτικα φαγητά . Το τηγάνισμά της είναι αέρινο και όλα τα πιάτα της πανάλαφρα. Οτι δεις παρακάτω το δοκιμάσαμε μια και δυο φορές και όμως φύγαμε χωρίς καθόλου βάρος στο στομάχι. Τι φάγαμε; Θα στα δείξω, και στο λέω, μόνο που τα βλέπω μου τρέχουν τα σάλια.
Απόσπασμα κριτικής από την Κική Τριανταφύλλη
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MY K
210-2797471
Myk
Ελληνικό Εστιατόριο - Καφέ - Bar
Μοναδικές - Ζουμερές Γεύσεις σε Υπέροχες Τιμές
Γλυκά και Αλμυρά Κρουασάν - Κρύα Σάντουιτς και Ζεστά Τοστ - Club Sandwich - Σαλάτες Πάντα με Φρέσκα λαχανικά που Ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας - Λαχταριστά Ορεκτικά - Σουβλάκι στα Κάρβουνα - Τυλιχτά - Κρεατοποικιλίες - Μαγειρευτά Πιάτα Ημέρας - Καφές - Ροφήματα - Αναψυκτικά - Ποτά
Όλα τα προϊόντα μας είναι από Ελληνικές Εταιρείες - Χειροποίητα και Φρέσκα
ΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλ. μαγαζιών
ΖΕΥΚΙΝ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ
210-9855795
ΖΕΥΚΙΝ σημαίνει - Παρέα - Φαγοπότι - Γλέντι - Διακέδαση
Ικαριώτικο Μεζεδοπωλείο στην Αθήνα
Παρασκευή - Σάββατο & Κυριακή Μεσημέρι Ζωντανή Μουσική
Το μαγαζί διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ & ΑΝΝΑ
210-8072096
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ
ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ & ΑΓΑΠΗ
ΓΙΑ ΕΣΑΣ & ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΕΠΟΧΗΣ
ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ
ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ & ΑΓΑΠΗ
ΓΙΑ ΕΣΑΣ & ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΕΠΟΧΗΣ
ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
